بررسی اجمالی کار ، اشتغال و تولید
چکیده مقاله معصومه هادی ( بررسی اجمالی کار ، اشتغال و تولید )
هر نظام اقتصادی که یکی از وظایف مهم خود را ایجاد زمینه کار، اشتغال وافزایش تولید بداند، به طور طبیعی نخست شرایط مناسب بینشی، رفتاری، ارزشی وفرهنگی کار، اشتغال و تولید را فراهم می کند.در آموزههای اسلامی، ارزش واعتبار فراوانی برای کار و اشتغال تبیین شده است. نه تنها ارزش آدمی به کارو کوشش او بستگی دارد که بر حسب آیات شریفه، وی جز از خلال دسترنج خویش،به منفعت عظیم و بهره کافی دست پیدا نخواهد کرد.
آیه کریمه میفرماید: «وان لیس للانسان الا ما سعی؛ برای انسان بهرهای جز از طریق کار و تلاش اونیست.در بیان بزرگان دین نیز، تعابیر والایی برای افراد شاغل و قشر کارمندآمده است که به بخشی از آنها اشاره میکنیم.امیر مومنان علی(ع) میفرماید: کسی که به دنبال روزی حلال برای مخارج خویش و خانواده باشد، مانند مجاهددر راه خداست . اهتمام ان حضرت به کار و اشتغال در جامعه که از نظر ایشانباعث رستگاری جامعه میشود توسط نویسندگان به بحث گذاشته شده است.امام علی عمی فرمایند: کسی که کارش، وی را به جایی نرساند، خاندان و شهرت فامیلیاشوی را به جایی نخواهد رساند. حضرتعلی علیه السلام ضمن دفاع از اصول و موازین دین مبین اسلام از کارو تلاشدر مسیر احیا و آبادانی جامعه دریغ نکرد و مزارع و باغ های متعددیرا احیا وآباد کرد . در مدت خلافت خویش نیز از کار غافل نگشت . در طولحیات خوداثری گران بها به نام «نهج البلاغه » را به یادگار گذاشت . دراین اثرجاویدان بسیاری از آموزه های الهی، سیاسی، مذهبی، اقتصادی،اجتماعی، فرهنگیو . . . آمده است .
در این مقاله سعی شده است با بهره گیری از نهجالبلاغه و کتب مرتبط باآن به مبحث کار، اشتغال و تولید درکلام امام علی (ه) و نهج البلاغه پرداخته شود.
جهت اطلاع از بقیه مقاله به سایت پژوهش مراجعه شود .